torsdag 25 juni 2009

Arbetet fortskrider

I tisdags kom en riktig stenläggare hit, en kille från Ukraina som jobbat som stenläggare i 9 år. Gissa om arbetet tog fart! Det han hann på en dag hann två man på en dag innan. Nu är det inte mycket kvar och det börjar bli ordning i röran. Skönt! Maken gnetar på vid garaget och jag pular med annat som att måla husets sockel svart. Hur det såg ut med grå sockel ser du i ett inlägg längre ner. Innan var den tvåfärgad och det märkte jag när vi hade bott ett år i huset. Kortsidan är svart, baksidan är svart men framsidan och en snutt vid garaget var grå. Jag vet inte hur den tidigare ägaren tänkte? Nu blir allt helt svart. Vi tycker att det lyfte huset och nu matchar det bättre med garaget som är svart, tak, stuprännor och blomlådor.

Kortsidan av huset och mot ingången

Det blev för mycket sluttning så en trapp vid husknuten fick det bli

Framsidan. Notera den svarta sockeln :-)

Här grejar maken för fullt. Kompasscirkeln är åter igen rund

Kompasscirkeln


tisdag 23 juni 2009

"Det är inte jag som klipper i nätet mamma" ...

... fick jag som svar igår när jag ropade på David. David fick en sax för han ville klippa lite i häcken. Ja, det spretar ju lite så det kan han få göra. Han klipper och ansar så det står det härliga till. Jag dåsar i solen på uteplatsen. När det blir för tyst ropar jag på honom för att kolla av. Oftast brukade det rysta till i häcken eller klippläten hördes. Förutom en gång när svaret blev som rubriken lyder.

Vad kan man förvänta sig av en 4-åring och en sax egentligen? Klart han måste testa att klippa i olika material. Pedagogiska mamman får ett mindre utfall och tar saxen så det visslar om det. David utbrister ett djungelvrål så självaste Tarzan skulle blekna! "Varför klipper du i skyddsnätet till studsmattan?" frågar jag. "Det var inte jag!" vrålar David tillbaka. Nähä, vem kan det vara då då?

Pappa, ja se det var pappa som klippte hålet i nätet. Maken, som vid den aktuella tidpunkten befann sig på alla 4 och la sten vid garaget hann även med att klippa ett hål och rassla tillbaka fortare än blixten. För inte kan det vara David som faktiskt befann sig på brottsplatsen med beviset i sina händer? Näe då. Det var pappa som gjort allting. Eftersom mamma är så dum pinnade David ylandes runt huset och beklagade sig för pappa. Var det inte pappa som hade gjort allting från början??



söndag 21 juni 2009

Stenläggning

Ja, att peta tillbaka gatsten tar längre tid än man tror. Det här hann stenläggarna förra veckan. Lite tid har gått bort och i torsdags jobbade de 3,5 timmar. Det regnade så pass att de fick ge upp. Maken har gett sig på delen vid garaget idag. De stenarna ligger i solfjädersbågar och maken har fått till det riktigt bra. Det kommer bli så bra när det är färdigt.


Framsidan av huset med cirkeln (cirkeln fanns där tidigare)

Stenläggarnas arbete

Makens arbete

Sten för sten bankas de dit

En av stenhögarna ...



En rundtur ...

... i trädgården blev det idag. Jag uppskattar verkligen att ha en trädgård där jag kan plantera, rensa, flytta och strosa omkring i. En dag i kompisarnas lägenhet ger nästan lappsjuka. Nä, tacka vet jag vår trädgård. Den blir bara bättre och bättre för varje år trots att den sluttar rejält.

I väntan på en hyresgäst

Idag spikade jag upp vår andra fågelholk som tidigare stått intryckt i ligusterhäcken. Jag är väldans svag i mina händer så försöka spika in den översta spiken var inte lätt trots att det ser busenkelt ut. En bedjande blick åt makens håll räckte och han kom och slog i den åt mig. Attans att jag är så försvagad men det får jag leva med.

Murgröna som marktäckare i slänten

Pion

Ampeljordgubbsplanta i rabatten

Lavendel

Rabatten vid garaget

Morfars stockros
Jag fick några skott från min mamma som i sin tur fått skott från sin syster (alltså min moster). Jag planterade 4 skott på ren vinst och förlust en höst och trodde faktiskt inte de skulle överleva. Dessa 4 skott ser idag ut så här (larväten och hålig) och den har även frösått sig själv en bit bort. Jag trodde stockrosen var från min moster men det berättade mamma att det var frön från en stockros som funnits i min morfars trädgård.

Jasminbusken i full blom och det doftar underbart

Hasselört under jasminbusken



Midsommarafton

Midsommaraftonen spenderades hos vännerna och deras två barn i Stockholm. Vi pimplade vin, mumsade sill och färskpotatis och pratade skit. Jag skulle ju kolla på en kristallkrona men efter ett telefonsamtal och en tjurig kommentar från säljaren gjorde att jag la ner. Dagen efter kom ett sms att vi var välkomna att titta på den. Pyttsan. Ska det låta som det lät då kan det kvitta. Så, någon ny kristallkrona hänger det inte här över matbordet. Jag får fortsätta kika.

Jordgubbstårta

Tur de kan boka en pool att plaska i



Midsommardagen

Midsommardagen spenderade vi spatserandes runt på Skansen. Att hitta bilparkering är ju en upplevelse i Stockholm speciellt när Volvo ocean race pågick och efter 40 minuters snurrande gav maken upp. Han slängde i backen, vände och gasade iväg tillbaka in mot centrum och vi hittade en parkering med 10 minuters gångväg till Skansen. Görsabra! På väg till Skansen passerade vi bilar som tryckte i kö och bilar som snirklade runt för att hitta en parkering. Ja, vad gör man inte för att få stå så nära ingången som möjligt? Att gå några extra meter är ju livsfarligt ...


Karusell!

Dags för lunch

Killingar på styva linan ...

Ståtliga herrn



torsdag 18 juni 2009

Trevlig midsommar!

Imorgon bär det av mot Stockholm och vännerna. Vi smiter bort i midsommar och gottar oss i lugn och ro på annan mark. Jag har spanat på en kristallkrona på Blocket och jag ska ringa säljaren igen och stämma av vårt blivande möte imorgon. Kanske kommer vi hem med mer last än det vi for med?

Jag vill passa på att önska Er alla en riktigt skön midsommar!



Pac Viva Madeleine blommar fint på trappan

Ta hand om Er

Kram!

söndag 14 juni 2009

Nyfikna jag ...

... undrar vad det är för själar som kikar in här. Lämna gärna ett litet avtryck, det vore trevligt!

Kram!

Fönsterprojektet fortsätter ...

Grannarna tror säkert jag är helt knäpp. Först målar jag fönstren vita sen skrapar jag dom med kniv. Vansinne. Jag ser nu att jag missat att skrapa på en del ställen så det får jag ta och fixa till idag så det blir helt klart. Sen ska jag prova med lacknafta om det går att få bort mer färg som jag kladdat på järnet, alltså kladdat färg där det inte ska vara färg. Så går det när man är lat och inte maskerar innan. Skrapandet då? Jag började lätt och försiktigt att skrapa med en liten kökskniv, jag har ju aldrig skrapat tidigare för att få sliten look. Denna försiktighet övergick snart i ett frenetiskt skrapande som blev mer och mer hårdhänt ju längre jag höll på. Men jag ska nog skrapa lite till ...

Testing, testing ...
En vacker dag hänger de på väggen ... en vacker dag ...
Detalj

Detalj



fredag 12 juni 2009

Bomull i panelen

Ja, så känns det faktiskt lite nu. Som om hjärnan flyttat ut (eller vänta nu, hur är det egentligen??) och blivit ersatt av bomull. Jag la mig en stund igår för att försöka sova. Lönlöst så det var lika bra att knata upp. David snusade och snarkade dock gott bredvid. Jag fixar iordning det ätbara som ska med och går sen till jobbet. Inte direkt motiverad kan jag påstå. Men men. För att ha varit vaken sen 5.54 med någon timmes dråsande på kvällen så gick natten väldans bra! Jag kan inte rekommendera att vara vaken mer än ett dygn om man inte vill känna sig seg som kola som jag gör just nu.

Grejen är att när jag kom hem och maken och son lämnat huset skulle jag bara hälla ut lite vatten från rosenknoppspelargonerna på trappan. Vad händer? Jo, de rasar ut, båda två. Suck ... Bara att plantera tillbaka. Lagom när jag kommit in och tvättat av händerna kommer markläggarna med pålar och klubba i högsta hugg. Ut och prata med dem i regnet. När pratstunden är över och pålarna utplacerade går jag in och ringer maken. Lika bra att tala om vad vi diskuterat innan teflonpannan tappar allt. När vi pratat glor jag ut genom fönstret. Men vad fan? Magnolian är uppdragen ur marken och ligger slängd bredvid! En gren är av. Jävla studenter som sabbar tänker vi. Jaha, fram med spade och ut igen för att plantera. Ehh ... Studenter, ursäkta men det var visst rådjur som sabbat allting. Två grenar är av och barken uppsliten. Jag planterar tillbaka så gott det går och sticker även ner de avbrutna grenarna ifall de skulle kunna rota sig.

Nu då, nu är jag klar. Visst fanken, jag skulle ju ringa lite med och jaga folk på universitetet. Lika bra att göra det innan alla går för dagen och tar sommarlov. Tjing och pling! Inte en kotte av de jag vill ha tag på får jag tag i utan slussas runt och får nya nummer hela tiden. Äh, jag ger upp! Visst ja, skulle ringa gyn också .... Näe, de ringer upp och det orkar jag inte vänta på, då hinner jag garanterat slumra in som en gris och sen fattar jag 0 när telefonen ringer. Jag kryper till kojs och ringer sen. Hinner lyssna 2 sekunder till regndropparna som smattrar på fönsterbläcket sen minns jag inget mer. Så, innan 9 idag kom jag i säng. Jag var pigg hela tiden. Underligt hur kroppen är funtad egentligen? Från 5.54 torsdag morgon till 9 fredag morgon. Men å andra sidan, nu är jag inte katig .... Gissa vem som kommer sova som klubbad inatt?

Önskar er alla och speciellt Vätternrundacyklisterna som ska trampa i regnet,
en riktigt SKÖN helg!

Kram!

torsdag 11 juni 2009

Pigg men trött

Bra kombination va? Jag vaknade 5.54 och var pigg. Inte att föredra när jag ska jobba i natt och jag hade helst slumrat till 8 men med en sparkandes och knölandes 4-åring bredvid blir det inte så. När maken startade bilen hörde han det. Hans huvud flyger upp från kudden och han utbrister: "Hörde du mamma, jag hör att pappa åker till jobbet." Jojo, det gör jag med ... "Vi myser en stund till va?" viskar jg tillbaka och David gosar ner sig bredvid. Vårt gosande varade i 2 minuter sen blev det myror i baken på en viss liten herre. Än mer myror blev det när han var tvungen att gå och kissa, för det förstår ni ska han stå upp och göra. Det gör ju de stora grabbarna.

Det verkar ha löst sig till hösten för mig i alla fall. I tisdags fick jag reda på att det jag sökt, estetiskt tema, hade så få sökande att kursen kommer förläggas till Norrköping. Nä, det vill inte jag med risk att få läsa vårens kurs i Norrköping också. Universitetet är väldigt tungrott och ingen vet något och ingen ringer tillbaka fastän man lämnar meddelanden. Igår mailade jag en person och idag fick jag svar att hon ändrar mitt val till grundläggande färdigheter. Skönt, nu är det ur världen, men jag har på känn att det finns fler hinder någonstans. Det verkade för enkelt liksom. Jag, den ständiga optimisten.

Önskar er en bra dag!


Kram!

tisdag 9 juni 2009

I väntan på dillköttet ....

... blir det en bild på sonen när han myser under en pläd. Idag var höjden av goshet tror jag. Han knatar upp med maken kl 6, jag vägrar gå ur sängen. Efter 7 åker maken till jobbet och David leker bredvid sängen, jag slumrar som bäst. Efter 8 kommer en liten isbit nerkrypandes under täcket och lägger sig tätt intill. De små iskalla fossingarna stoppar han mellan mina lår. "Är du trött?" frågar jag och David både gäspar och gnuggar sig i ögonen. Sekunden senare gosar han in sig nära och försäkrar sig om att jag håller om honom ordentligt. Sen somnar han ganska snart. Innan 9 masar jag mig ur sängen och känner mig piggare än jag någonsin gjort på länge. En natt med ostörd sömn? Var det det jag behövde?? David då? Jo, han kommer uppsläntrandes vid 10, sömndrucken och rödmosig.


Det händer grejer på min andra blogg, Helénes baksida. Jag försöker sakta men säkert äta efter LCHF och har sen en beställd kokbok kom med posten gått in mer och försöker prova diverse olika recept. Maken, den stackaren, får provsmaka och det är ömsom fnys och ömsom "mmmmm" som ljuder ifrån honom. Nu kokar jag en LCHF-dillkött jag hittade på Airams matblogg. Dillkött är en av mina favoriter trots att jag inte tillagar det så ofta (mammas dillkött är helt klart bäst!) men nu måste jag prova. Välkomna över till min baksida!

måndag 8 juni 2009

2 recept

Har provat ett recept från LCHF-kokboken, vad kan du se på min baksida.


söndag 7 juni 2009

Halvvättern

Maken/pappa har idag trampat 15 mil i Halvvättern. Vi lunchade med Evelina på stan och knatade sen ner till målområdet och tog emot de vi väntade på. David fick hjälp av Evelina att trä kransen om pappas hals.

Äntligen i mål efter motvind

fredag 5 juni 2009

Sommarlov! (i mindre variant)

Igår var sista dagen inne på universitetet och för ett tag sen mailade jag min rapport till Urkund. Urkund är ett register där min rapport kollas så jag inte kopierat eller skrivit av litteratur. När det är mailat till Urkund är det "kört". Nu har jag sommarlov tills jag har mina introduktionsdagar och sommarjobbet börjar.

Vill passa på att hänvisa vidare till min baksida.


Önskar er alla en riktigt trevlig och skön helg!
Kram!

Så vacker i all sin enkelhet ...

Regndroppe i lupinens mitt ...



tisdag 2 juni 2009

Kolla, visst är de coola??

Jag tog mig en tur in till Vadstena och loppisladan idag, den tur som uteblev i söndags. Jag måste säga att ladan piffats upp en del invändigt och blivit otroligt fin att strosa omkring i. Väldigt mysigt och massor fina grejer som man bara vill ha. Tyvärr måste jag säga att priserna har piffats till lika mycket. Jag lägger inte 220 kronor på en pall med ett trasigt ben oavsett ålder. Å andra sidan hittade jag ett väderbitet bord för bara 100 spänn. Den skulle bli kanon att ha ute som arbetsbord men ja, hur fanken får jag hem den och var ska jag placera den?

När jag ändå är i Vadstena, vilket nästan aldrig händer, så stannade jag till i staden för att se vad de andra loppisbutikerna har att erbjuda. Den första butik som fångar mitt intresse är butiken Hitta hit med ekologiska och produkter som har återvunnits. Jag faller totalt för dessa på bilden nedan. Visst är de bara för häftiga?

Manschettknapparna kommer härifrån

Det är långt till Fars dag men jag kunde inte motstå och visst är det trevligt med en present så här mitt i vardagen? De skulle sitta perfekt på makens skjortärmar och andra manschettknappar är urträliga i jämförelse med dessa. Maken då, ja han är ju rolig att ge presenter. Han lyckas alltid luska ut i förväg vad han får och det lyckades han med även denna gång. Han blev nöjd i alla fall och knapparna kommer han använda många gånger.


Själv föll jag för detta armband. Det är tillverkat av en tjej från stan. Hon har tillverkat smycken en längre tid men det är först nu de finns att köpa. Tyvärr kommer jag inte ihåg hennes namn. Butiken hade mer av hennes smycken, armband, halsband och fotlänkar. Mycket fint!

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...