tisdag 28 juli 2009

En tripp till Linköping

Vi hade ett ärende in till Linköping igår och när vi ändå är där kan vi lika gärna ta en tur in till stan och se vad affärerna har att erbjuda. Jo, det är ju rea som ni kanske vet och i vissa butiker rådde ren desperation. Kvinnor slet i kläderna och stormade fram mellan klädstängerna. Stundvis stod jag och tittade på hur vissa zickzackade mellan klädstänger och bord och rev till höger och vänster. Jösses alltså ... Jag fyndade en storskjorta som jag tvekade om igår. Den var skön men känns för stor trots att den var i strl 34. Inatt bestämde jag mig. Jag lämnar tillbaka. Enkelt va? Inte lika enkelt när kladdlisan Heléne lyckats få två fläckar på framsidan. Ja, jag säger då det. Jag lyckas skita ner mig hela tiden. Skjortan blev kastad i tvättkorgen och får således stanna kvar.

Jag är ju överlöjligt förtjust i second hand och loppisar så en tripp till Myrorna är ett måste. Där fyndar jag ett par klackskor, en brunblommig klänning, och en rutig klänning. David hittar sig tre böcker. Skorna och den brunblommiga klänningen kommer bli kanon att ha till vår 1 åriga bröllopsdag.


Maken spenderade mest tiden i Expertbutikerna och spanade (läs dregla) på den nya, supertunna tv:n. Jag gissar att vi blir med ny tv i vardagsrummet snart? Så, när han ville till Expert stormarknad i Tornby för att spana ännu mer gick David och jag till Plantagen ett stenkast därifrån. Där stöter jag på glaskupan ovan som vips stoppades under armen. 30% rabatt går inte att negligera. Just nu har den hamnat på köksbordet men den kommer flyttas runt i huset vartefter jag finner användning för den. Glasklockans fot hamnade i matrumsfönstret med två glas på sig tills vidare.

Weekend i Göteborg

Maken hade lagt ut annonser på några golfklubbor och två visade intresse och ville köpa. Köparna fick klubborna levererade till sin hemstad och vi passade på att göra Liseberg och Göteborgs affärer. En liten härlig kortsemester och alldeles lagom. Nu har maken hittat en putter han vill ha så fler kortsemestrar är att vänta.

Gött med egen chaffis ...

Utsikten är slående fin men nja, Pariserhjulet är inte min grej. Jag överlevde.

Rabalder gick undan ...

Efter en dag med karusellåkande till höger och vänster är man lite trött och tar det gärna lite lugnt innan middag och ...

... lite slappande i bubbelpoolen.
Lagom varma och mosiga somnade vi gott på kvällen


Yoouuhoooouu!

Pssst!

Jag är har inget direkt roligt att bjuda på än så länge. Eller jo, det har jag men bilderna ska tjackas över till datorn och det får jag göra någon bra dag. Nu är det en perfekt sovardag men ingen bra semesterdag för de som har semester. Det regnar. Jag ska snart upp till sängen och ta en riktig närkontaktdate med min kudde. Kanske är det bättre väder i eftermiddag när jag vaknar till liv?

"Hit the road Jack and don´t you come back no more, no more, no more, no more"
"Hit the road Jack and don´t you come back no more ..."

Ja, lustiga saker kan korsa ens skalle när man traskar sin väg hem efter ett nattpass. Fast ... det är ju inga lila elefanter som gör en sällskap direkt ....


Ha det gott!

tisdag 21 juli 2009

Kuddar till sittplatsen

Jag hittade en planteringsbädd med sittplats i Villaägarnas tidning för ett tag sen och la fram som förslag till maken att ha på framsidan. När vi hade rabatten på framsidan kunde jag ofta sitta på rabattkanten och filosofera och jag vill gärna ha något där nu när vi tagit bort rabatten. Lösningen blev en sittplats med två nedsänkta blomlådor. Nu när maken murat klart måste man ju ha något att slå ner ändalyckten på. Dynorna från Jysk lämnades tillbaka när jag hittade kuddar på Shape som var snäppet större. Dessvärre var ju inte fodralen till kuddarna värst upphetsande men lite stuvar hemma, klipp och nålande senare så var två fodral fixade. Maken blev riktigt nöjd och jag med.

Originalfodral

Hemmagjorda fodral

Mönstrat och vitt med handtag

Här kan vi njuta när vädret tillåter



Fynd!

Efter att ha sett en bild på randiga sittdynor i bloggen hos My shabby chic house packade jag lillfis i bilen och drog till Jysk. De har visst rea där. Så ofta är jag ute och spanar i butiker. De hade väldigt mycket kul men jag är utrustad med ett väldans urlakat konto så jag fick ärta ner mig. Vad jag absolut inte kunde släppa vad det här nedan. En vitlackad balja för 100:- och en däckkorg för samma summa. Däckkorgen tycker jag är så frän och jag har spanat på några på nätet men där kostar de över 500:-, en summa jag inte vill lägga. Vad vi ska ha däckkorgen till har vi ingen aning om men jag ska prova och se hur veden passar i den. Annars finns det alltid någon blomma att sätta i den. Baljan matades med Mårbackapelargonerna från matrummet och placerades ute i det fria. Sittdynor då? Jodå, det blev två randiga för 18:- styck. Det blev även två gröna, lite större sittdynor men de har jag lämnat tillbaka. Idag fyndade jag större kuddar på Shape som har konkursutförsäljning här i stan och kuddarna fick nya fodral.



Vitlackad balja med Mårbackapelargoner

Däckkorg


torsdag 16 juli 2009

Sovrumsbilder

Sovrummet är det rum vi målat om flest gånger. Tre väggfärger, en fondtapet och ett ommålat tak senare ser det ut så här. Det blev vitt, ljust och rummet fick en gammeldags känsla. Jag gillar det bara bättre och bättre medan maken redan muttrar att det är för ljust. Dags att ligga lågt med vitfärgen ett tag med andra ord.

Vy från vänsterhörnan
Vy från högerhörnan

Vindsfönstret i vårt sovrum




Sovrumstaket blev vitt

Idag cirka 8 liter färg och nästan 12 timmar senare är sovrumstaket färdigmålat i vitt. Jag tänker inte måla tak än på ett tag det är en sak som är säkert. Eller, tak kan jag väl måla men golvlister, dörrfoder, fönsterfoder och taklister tog en jäkla tid att kladda vita. Men tråkens arbete ger resultat. Med en gång gillar jag fondtapeten så mycket mer. Den kom verkligen fram och gör sig mer rättvis mot ett vitt tak till skillnad mot det laserade (grisrosa) som var innan.

Före vitlaserat

Efter



tisdag 14 juli 2009

Kyssbänken blev en sittbänk för 2½

Maken har snickrat, oljat och målat. Kyssbänken är på G! Woohoo! När denna sektion var klar placerades den ut under körsbärsträdet och det såg ... inte bra ut. En gren i trädet sticker ut så med andra ord är inte trädet runt som det borde vara och ryggstödet blir bara i vägen. Kyssbänken får göras utan ryggstöd och denna bänk får tjäna med annat syfte. Tidigare har vi haft en "Du & jag" soffa här på framsidan. Den har hamnat på baksidan och nu får denna sittbänk pryda sin plats på framsidan. När vi flyttade in i huset letade vi efter en parkbänk att ha här. De vi hittade var klena i konstruktionen eller svindyra och vi blev snåla. Nu har maken snickrat en stadig pjäs som varken är klen eller svindyr. Några hundralappar senare och vi kan njuta för fullt. Det är ljuvligt att sitta på framsidan och bara vara.

Makens sittbänk

Lilja


Den här liljan fick jag av mina föräldrar för några år sen på min födelsedag. Det är en inomhuslilja men jag chansade och planterade ut den. Varje år blommar den lika fint och vad som från början var två grenar har nu blivit fem.



måndag 13 juli 2009

Det är klart!

Idag tog vi oss en dagsutflykt till Flisby och Flisby Ab. Tur att vi gjorde det för den sten vi hade tänkt beställa och få hemkört såg mer grå än vit ut när vi fick se det i verkligheten. I deras katalog såg det verkligen vitt ut. Så det blev 1500 kronor dyrare än vad vi hade tänkt men det får så vara. Vi fick oss en tripp. Väl hemma var det bara att sätta igång och ösa marmorkross. Maken la ut markväv och jag och David skyfflade och körde sten. 1,1 ton närmare bestämt och det gick förvånansvärt fort. Markväven tog slut och maken fick åka en sväng och shoppa. Under tiden öste David och jag på. Från början till att sista stenen kom på plats tog det 3 timmar och då har vi inte stressat. Nu är det äntligen klart med allt vad sten runt huset heter. Skönt!


Garagesidan

Framsidan

Framsidan från garagenedfarten

Kortsidan mot entrén



lördag 11 juli 2009

Finns det någon målargud??

Om det gör det så önskar jag innerligt att denne hör min önskan: "bara en gång till". David och jag träffade mormor och morfar precis när vi anlänt till Godishuset. När påsen var inhandlad mumlar David: "Jag vill leka hos mojmoj o mojfaj ..." Mormor är snäll och lovar att plocka upp honom sen när de gjort sitt. Gissa om en liten herre idogt undrade när mojmoj kommer? I alla fall, är lillskiten borta är det bäst att passa på att göra nytta. Maken köpte brädor till kyssbänken, jag bloggade och rotade sen fram pensel, roller och målarfärg. Efter att maken fått plocka ner taklampan satte jag igång och maken startade PS3:an. Hans sätt att göra nytta.

Att måla fönsterlister, golvlister, taklister, dörrlister och ett tak är inget vidare roligt lördagsnöje måste jag erkänna. Dessutom är det ingen höjdare när sängen, ett blytungt linneskåp och skåpet som egentligen ska vara bakom vår sänggavel men som kör solo under snedtaket, är i vägen. Å andra sidan har jag motionerat hjärnhalvorna och målat med vänster hand samt att jag har balanserat på en fotpall i sängen samtidigt som jag målat taklist och takkanter. Det var en upplevelse må jag säga.

Men, nu är första strykningen avklarad. Det tog "bara" 4 timmar och jag har ont i gamnacken. Ja, det blev en gamnacke när jag rollade taket och förlängde rollern med ett kvastskaft. Det gick betydligt snabbare än om jag skulle klättrat upp och ner på aluminiumstegen och svurit över allt skit som var i vägen. Jag tycker väl vi har ett rätt stort sovrum, större än vad vi har behov av men när det nu var dags att måla blev det mindre än minst.


10 spänn


Ja, det kan jag kosta på mig för två gamla nycklar. Egentligen letade jag efter en stor rostfri bunke så maken låter bli farmors gamla bunkar men idag och 2 loppisbesök senare fick jag gå tomhänt därifrån. Ja, förutom nycklarna då. Det är ju lustigt. Annars kan det finnas hur många rostfria bunkar som helst och dessutom stora schabrak, men när jag är på jakt efter en då minsann finns det inga. Typiskt.
Trevlig helg!

tisdag 7 juli 2009

En skål med godis

Ja, det är det verkligen. Bigaråerna är inte riktigt mogna än men helt klart ätbara. Man tar en, man tar två sen har man tagit ett helt kompani och lite till och magen är som en spärrballong. Jag vet en liten herre som kommer ha täcket i taket i natt.

Bigaråer i Kockumsfat

Mums!



Missförståndet del 2

Maken och jag hade lite brist i vår kommunikation förra veckan. Det jag hörde var "plocka upp" när han menade "plocka ihop". Så, jag skapade lite merjobb i stenläggning åt maken, något han hade tänkt ta tag i senare. Dessutom grävde jag upp en kant i en rabatt så även där fick han merjobb att lägga. Gissa om han frustande och suckade en aning men nu har han fixat allting och det blev så bra! Kanten runt rabatten vid verandan blev kanon och ingången till verandan blev så mycket bättre än det ojämna skit som låg innan. Nu blir det inte mer stenläggning. Inte planerat i alla fall och jag ska inte gräva upp mer. Nu ska maken bygga sittplats på framsidan och kyssbänken under körsbärsträdet.

Knack, knack, knack ...
Jag har äntligen hittat zinkvattenkannan också, den på bilden
Jag har letat efter den sen jag fyllde år i mars

Färdigt



måndag 6 juli 2009

Härliga lavendel

Det är tur att man kan ändra på sig. Tänk, för 5 år sen tyckte jag inte om lavendel och tog kål på några av de lavendelbuskar vi hade i trädgården. Det ångrar jag idag men det kan jag inte göra något åt nu. Bara att köpa nya och fler. Jag inte gå runt på en plantskola och gå förbi en lavendel utan att pilla på den och lukta på fingrarna. Det luktar ju underbart! Förra veckan klippte jag och David lavendel från de buskar jag faktiskt inte tog kål på. De växer så det knakar och är stora och fina vid garagenedfarten.



söndag 5 juli 2009

Äntligen!!!!

Jag (eller vi) är med en kristallkrona! Jag har kikat länge på olika sidor i jakt på den perfekta kronan och hittade denna på Blocket. Efter lunch idag for vi mot Norrköping. Kronan är av barockmodell och troligen från 1930 eller 1940-talet. Egentligen vill jag inte ha en krona med elarmar utan med stearinljus och glödlampor i mitten men jag fick tänka om när kronan ska hänga över matbordet. Vi behöver ljus när vi läser och jag behöver ljus när jag sitter med skolarbete. Då är det för lite med 2 ljus när vi varit bortskämda med 8 ljus från den förra kronan. Den blev så bra över matbordet och trots att maken inte erkänner det högt tror jag att han är nöjd även han. Han tittar på den och "Mmmmmm":ar lite då och då. Den gamla kronan kommer få nytt hem hos mor och far.



Karen Blixen

Förra året köpte jag en rosbuske. En fin knopp kom och jag väntade ivrigt på att få se den veckla ut sig. En morgon var bara en pinne kvar. Rådjuren, de förbannade rådjuren hade käkat upp varenda rosenknopp! Inte bara en gång utan flera gånger. Jag fick aldrig se rosenbusken blomma. Nu har jag inhandlat blodmjöl som jag sprider ut med jämna mellanrum. I år köpte jag en rosbuske till, likadan som den rådjuren utsett till gourmetmat. Igår när jag gick till jobbet såg jag att 2 knoppar var på väg att brista. Det första jag gjorde när jag vaknade vid lunch var att gå ut och titta hur rosorna såg ut. De hade slagit ut och jag tog med dom in och nu njuter jag av dom på köksbordet. Maken skakade dock på huvudet åt mitt tilltag. "Inte nog med att rådjuren äter, nu ska du klippa av dom också." Jo, dumt kanske men jag njuter hellre av dom inomhus än där de finns planterade nu. Fina vid bilparkeringen men utom synhåll för njutning.

Karen Blixen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...