tisdag 23 februari 2010

Lördagssnökaos

I lördags var det som bekant snökaos. Vi var inte utanför dörren mer än att skotta. Jag skottade mig fram till tidningen på morgonen och maken skottade på eftermiddagen. Tiden däremellan bunkrade vi inne och tittade på film. Fram på kvällen var jag smått uttråkad men vad gör man? Det är onödigt att ge sig ut när man inte behöver det men jag måste erkänna att jag saknade lördagspåsen fram på kvällen. Popcorn ersätter inte choklad värst bra.


Från Davids rum

Ja, det står 2 bilar här nere

Lekstugan bakom snödrivan

Vardagsrumsfönstret

måndag 22 februari 2010

Vi byter snö mot snö

I morgon bär det av mot Sälen. Först en sväng in till universitetet, hem, slänga i sig lite mat, ut med packning och annat och iväg mot stugan, mot kylan, mot snö och skidåkning. Hur det kommer gå för mig återstår att se. Jag har insett att jag har lite varannan-dag-bra-dagar. Som i lördags; en riktigt bra dag, jag skottade snö i mängder tills rygg och flås sa ifrån. I söndags var jag grinig och hade rätt ont i både rygg och ljumskar. Idag ingenting. Med andra ord: varannan dag. Jag tänker ta mig något eller flera åk i Sälen. Skulle det skita ihop sig får jag bunkra i stugan eller titta på David när han glider ner i backen.

Sälen 2009
Vy från släpliften
Hemfjällsbyn till Högfjällshotellet

Hoppas ni andra har och får ett fint sportlov!

På återseende!


söndag 21 februari 2010

Räddaren i nöden

I mitt kök måste det finnas en pall eftersom jag är kort i rocken och måste nå lite här och var. När vi skulle renovera köket var mitt krav att pallen skulle få plats under köksbänken, precis som den gjort innan. Maken köpte en hopfällbar pall i plast åt mig men den godkände jag inte till köket. Numera står den i förrådet på övervåningen så jag slipper använda barstolarna när gardiner och annat ska upp.

Ikeapallen nedan, med färgstänk, köpte maken för många år sen när han tyckte att jag klättrat tillräckligt på bänkarna för att nå upp. Den målades eller lackades aldrig och blev efter ett tag skamfilad av både sågar och målarfärg så en ny pall inhandlades och lackades. Den skamfilade åkte ner i källaren och fick bli arbetspall. Igår blev arbetspallen målad och den lackade pallen får erkänna sig besegrad och förpassas som ny arbetspall till källaren. Pallar är alltid bra att ha.


Före

Efter

Före
Lack byts mot ...

Efter
... vitt

lördag 20 februari 2010

Paus ...

Snön den yr och yr utanför. Bilarna ser vi knappt i de drivor som bildats och det vi skottat syns ingenting av längre. Det blir en innedag och glo-på-film-dag idag. Jag passade på att måla den sak som jag skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle måla. Maken har inhandlat färg så någon mer ursäkt behövs inte. När den var målad en gång värmde maken glögg och vi satte oss tillrätta i soffan och mös.


fredag 19 februari 2010

Till bus(arna)

Jag tar mig ibland en runda i second hand butikerna här i vår lilla stad. Ibland hittar jag ingenting och ibland hittar jag massor. Helt beroende på vad jag är ute efter. Denna gång skulle jag spana bebispyjamas. Hittade jag någon sådan tro? Nope.

Istället föll jag för jackan nedan till David. Nu är den aningens för stor och kommer till användning senare i höst/vinter. Eftersom Röda korset bara tar kontant betalning fick jag ransonera vad jag hittat. Jo, jag hittade några bebisbyxor och bodys men plånboken godkände inte ett köp av allt, och lata jag orkar inte åka till en automat för att hämta pengar och åka tillbaka. Det fick bli jackan denna gång. När jag betalat skrammlade det till i myntfacket. Nämen se där! Två femkronor fiskades fram och ett par bebisbyxor kunde också följa med hem.



Till David

Till bebis


torsdag 18 februari 2010

Snyggt på bordet

Här sitter jag i godan ro och slösurfar när en gul postbil parkerar utanför. Hallå, vad gör den här?? Polletten trillar ner ganska fort denna gång och jag inser att jag är byxlös och en karl är på ingång. *rassel, rassel*

Det är ju makens Delicardjulklapp som levereras. Jag vet vad det är i paketet för det har han sagt och jag var med och påverkade valet *visslar* men inte kan jag vänta med öppnandet tills han kommer hem ikväll. Det är ju skillnad att se något på bild och live, eller hur? Sagt och gjort, nu står de här på matbordet och ser så fina ut. Vi har dåligt med höga ljusstakar i detta hus. Ljuslyktor för värmeljus har vi så det räcker och blir över av men ljusstakar är det sämre med.



Ljusstakar Pillar från Herstal i rostfritt stål

tisdag 16 februari 2010

Det helvita ...

Jag njuter fortfarande och kommer göra det länge. Väldigt länge. Jag är så nöjd med det nya golvet och maken är faktiskt detsamma, trots att det är vitt ;-) Nu när jag sitter här och bligar ut mot vardagsrummet skulle jag vilja att golvet fortsätter även där. Det är det bruna parkettgolvet som skymtar i en förebild här nedan som ligger även i vardagsrummet och nu med en gång ser det riktigt tråkigt och fult ut. Men ... käre maken drog tunga sucken och slog sig för pannan så det lär dröja innan det äntrar ett vitt golv i vardagsrummet, om det nu någonsin gör det vill säga?


De stora männen som slet och arbetade en hel helg

Före
På väg att rivas bort

Före
Matrummet börjar täckas

Efter
Kök
Efter
Matrum

Nyansskillnad
Hall-kök
När maken återfår lust och ork att lägga golv igen kommer det förra, vitlaserade golvet i hallen åka ut också och ersättas med klinker som maken lagt i första hallen. Nu vill han göra klart annat och golvet får ligga så länge.

Här vid kakelugnen kommer vi lägga i en glasskiva med härdat glas för att få allt i samma höjd. Självklart hann vi inte förbi glasmästaren med vår mall idag så vi får lämna den till nästa vecka och sen vänta ytterligare en vecka på leverans. Men den som väntar på något gott ... Nu måste vi bara hitta en lösning att fästa fast själva glasskivan så det blir snyggt. Glasmästaren hade ingen list som vi var ute efter. Visst går det att foga fast glasskivan men då sitter den där den sitter. Vi klurar vidare.

måndag 15 februari 2010

Var är vitfärgen??

Jag har hittat en sak att måla vit! Nackdelen är att jag känner ingen som helst lust för att måla just nu men den kanske infaller så småningom?? Stackars maken, han går under snart ... å andra sidan när jag tänker efter så har han varken suckat eller gnällt att det är/blir för vitt här hemma. Jo, han suckade igår när jag framförde en önskan om vitt i vardagsrummet. Där var måttet rågat och sucken kom liksom handen för pannan.

Nu vill han bli klar med allt småpul som blivit fördröjt. Fast, man vet aldrig med honom. Han kan få ett ryck när han fått suga på karamellen ett tag och sen sätter han en sjujäkla fart! Men ... nu behöver allt bli klart. Vi har haft vissa saker halvklara länge nog och allt som ska fixas travas på hög och konstigt nog tillkommer det mer småfix längs vägen. Hur hänger det ihop egentligen??

lördag 13 februari 2010

Jag är så nöjd!

Jag är så sjukt nöjd att jag knappt finner ord för hur nöjd jag är! Jag är lika barnslig och glad som ett barn på julafton. Maken är lika nöjd han. Vi riktigt njuter. I morgon lär vi bli än mer nöjda. Underbart, ljuvligt underbart!

Åh!


Jag har fått en award från Erika. Tack så jättemycket, vad glad jag blir!!
Reglerna är följande:
Kopiera awarden till din blogg
Länka till personen du fått den av
Berätta sju intressanta saker om dig
Välj ut sju andra bloggare att ge awarden till
Länka till deras bloggar och skriv att de har en award att hämta
Nu då, sju intressanta saker om mig? Hmmm ...
1. Jag uppskattar min familj otroligt mycket, hela högen inräknad!
2. Jag tycker om att köra för fort, typ jämt och överallt ...
3. Mjukisbyxor ... behöver jag säga mer?? ;-)
4. Slöar gärna i soffan om kvällarna och glor på film med maken.
5. Gillar inte pariserhjul!
6. Ordningsmänniska ut i fingerspetsarna.
7. Nyfiken
Dessa bloggar vill jag sända vidare awarden till:

onsdag 10 februari 2010

Det vita golvet blir verklighet!

Idag kom golvet som maken beställt från Parkett on net. Jag misströstade lite när budkillen kämpade med att få in pallen i garaget eftersom golvet var mer trälikt än det vitlaserad golv som ligger nu. Ringde maken och beklagade mig men möjligheten fanns att skivorna är förpackade med botten upp. Maken öppnade ett paket och visst var det så, de ligger förpackade med botten upp. Smart tänkt för en gångs skull eftersom plastförpackningen väldigt sällan håller när man drar paketen över varandra.

Vi la ut tre brädor för att kolla. Visst är det ett vitt golv och hurra, jag får det helvita golv som jag önskat! Med en gång såg det vitlaserade golvet från K-Rauta grått ut, men så har jag tagit kortet nu när det börjar skymma ute och taklampan ger inte det bästa ljuset som dagsljus ger. Nu är det bara att hoppas att detta golv inte spricker som det förra gjort.


Viva vitmålad ask

måndag 8 februari 2010

Nytt försök

Igår beställde maken ett annat golv till köket. Vitmålad ask. Laminatgolvet Emotion från K-Rauta kan jag absolut inte rekommendera. Det har spruckit i kanterna trots att maken och pappa tog upp det och la om eftersom det sprack efter första läggningen också. Nu blir det att riva ut köksgolvet som ligger och lägga om med det nya när det väl kommer hem. Pengarna vi lagt på golvet kan vi se oss efter i stjärnorna men det kommer garanterat till användning på annan plats (uteplatsen till exempel) trots att det är var ett riktigt skitgolv.

fredag 5 februari 2010

Bullbak

Jag tog helg tidigt idag. När man läser sida efter sida utan att ta in vad man läst eller vad man läser då är det dags att sluta. Väl hemma slog jag ihop en bulldeg sen satte vi fart. David bakade med sin deg och jag med min. Nu finns det bullar att fika på tills bebis kommer. Maken anser att jag boar, jag anser mig vara förutseende. Äts de upp innan tar det ju bara drygt 1½ timme från början till färdig bulle så det går att göra mer.


David mjölar på

Vems är vems??

Nygräddade bullar med vaniljsmak


Vetebullar med vaniljsmak
ca 40 st

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1-1½ dl socker
vetemjöl

Fyllning: Centrera
200 g smör
1-2 dl socker
2 tsk vaniljpulver

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i bunke och häll över vätskan. Låt jästen lösa upp sig. Häll i socker och salt och ha i vetemjöl och blanda tills degen inte är kladdig och släpper från kanterna. Jäs 30 min. Kavla ut en rektangel och fördela fyllningen. Rulla ihop eller gör snurror och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda direkt i 225 grader (varmluftsugn) eller 250 grader och 8-10 min.

onsdag 3 februari 2010

Attans ...

Jag måste ha en tidning att läsa till frukosten. Så är det bara. Bordet bligade tomt i morse så det var på med mundering och ut till brevlådan igen. Då kom jag på, det är julgranshämtning! Julgranen ligger fint på baksidan i massor av snö. Skotta lite och kliva ut i det outforskade. Jag sjönk ner till knäna. Granen låg nedsjunken i mängder av snö också så det blev att slita och dra ett tag innan den lossnade ur sitt snögrepp. Vid uteplatsen fanns en mindre gran, den åkte med den också. Hej och hå upp för backen vi gå ...

Den lilla granen parkeras bredvid soptunnan och den andra slänger jag upp i den gigantiska snövallen som befinner sig bredvid. Haffar tidningen och går ner. Men vänta lite ... Vad är det för dag idag?? Onsdag. Shit, granhämtningen var igår! Jaha, det blev att dra ner granarna igen. Den stora hamnade i snöhögen bredvid garaget. Typiskt att jag skulle missa detta, jag som till och med varit duktig och antecknat i almanackan. Nu blir det att stuva in de barrande sakerna i bilen och köra till tippen istället. Någon vacker dag.


I väntan på skjuts till tippen

Snöyra råder


tisdag 2 februari 2010

Slutfunderat!

Äh, vad är det att fundera på egentligen när det är något man vill ha?? Jag lurade ett tag, bläddrade igenom katalogen ett x antal gånger, kryssade lite här och var på de sorter jag vill ha och oouupss ... det blev dyrt! Hmmm ... började bläddra om igen och plocka ur de jag verkligen ville ha. Maken muttrade från soffhörnan att han ville se vad jag ska beställa så han vet vad han får betala ;-)

Nu är en beställning skickad, halverad mot vad det var tänkt från början. Det blev ett paket Romantic collection och två Appleblossom Rosebud. Nu är det bara att invänta mars och leverans. Härligt, härligt! Under tiden ska raringarna som slumrar plockas in från garaget och bli lite ompysslade.

Det börjar krypa i mig ...

Jag vill ha vår! Jag vill väcka liv i mina pelargoner som slumrar i garaget (snart dags i och för sig). Jag vill sitta på trappan och njuta av en kopp kaffe, fågelkvitter och solstrålarna som värmer. Sist men inte minst är jag grymt sugen på att beställa lite mer pelargoner sen en liten katalog från Wibrants Trädgård Rockdala ploppade ner i brevlådan. Var ska jag ha alla? Å andra sidan, man kan väl aldrig ha för många pelargoner? Eller?


Vit rosenknoppspelargon närmast och pac viva Madeleine längre upp

Mårbacka

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...