3-5 dl blåbär
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½dl grädd
½dl sirap
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser.
Låt puttra i 3 min - sänk värmen och passa!
Lägg blåbären i en pajform och fördela det knäckiga skalet över
Grädda 15 minuter i 200 grader
Vaniljkräm 4-6 portioner
3 dl grädde
3 äggulor
½-1 msk vaniljpulver (alt. vaniljsocker eller urskrapad vaniljstång)
1-3 msk florsocker
Vispa grädden i en bunke
Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljpulver i annan separat bunke
Blanda ihop med den uppvispade grädden och vispa pösigt
Kyl eller servera direkt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne