måndag 17 januari 2011

Vi är med tegelvägg!

Äntligen har vi det vi så länge önskat: en tegelvägg! När vi flyttade in i huset funderade vi på att sätta upp fusktegel på väggen där tv:n hänger i vardagsrummet. Det blev aldrig av. Vi hittade ingen som såg ut som tegel. Det syntes på alla att det var fejk. Så, projekt tegel lades ner. Vi har också haft funderingar på att kolla vad som finns bakom tapetväven vid toaletten på övervåningen. Men, ni vet hur det är. Det blir aldrig av och tanken placeras i bakhuvudet. Nu ska snart maken börja bygga rum till Alva och vi ska få ett krypin där barbordet står på övervåningen så det ska grejas om en del. I fredags sa maken:


"Vi kanske skulle riva bort den här nu då och se vad som finns bakom?"


Vi vet att det är murstocken från kakelugnen och gamla pannan men hur murstocken ser ut är ju en annan femma. Sagt och gjort, i lördags hämtade maken tapetkniv och skar igenom tapetväv och rev. Sen satte han hammare och något stämjärn (eller vad det nu heter) i väggen och hackade på. Visst var det tegel bakom! Då blev jag nyfiken. Maken fick ta bebis och där stod jag och hackade som en galning. Puts överallt. Putsdamm precis överallt. När vi rev mer tapetväv blev bebis ledsen så vi fick lägga ner. Igår hackade maken bort allt (han vann eftersom han var snabbare än mig ...) och gissa om jag blev nöjd! Det är så fint! Ett stort minus är dock all putsdamm som lägger sig överallt och hur mycket vi än dammsög och torkade igår så nog fanken var det gruskorn på golvet.



Bakom tapetväv fanns en gammal medaljongtapet
Blottad murstock på övervåningen



Pssst, kolla den fula bröstpanelen. Den stör mig något grymt men någon dag ska den få en ny färg. Gissa vilken? Bara tummen kommer ur ...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...