lördag 26 december 2009

Annandagsgott

Efter två dagar med julmat är det skönt att få äta "vanlig" mat igen (även om julköttbullarna återkom även idag ...) För att lyxa till annandag jul gjorde jag en knäckig paj av höstens plockade blåbär och serverade med vaniljkräm. David mumsade i sig två portioner, gottegris efter mamma? Näe, det tror jag inte ;-)


Blåbärspaj med knäckigt skal
3-5 dl blåbär
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½dl grädd
½dl sirap
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser.
Låt puttra i 3 min - sänk värmen och passa!
Lägg blåbären i en pajform och fördela det knäckiga skalet över
Grädda 15 minuter i 200 grader
Vaniljkräm 4-6 portioner
3 dl grädde
3 äggulor
½-1 msk vaniljpulver (alt. vaniljsocker eller urskrapad vaniljstång)
1-3 msk florsocker
Vispa grädden i en bunke
Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljpulver i annan separat bunke
Blanda ihop med den uppvispade grädden och vispa pösigt
Kyl eller servera direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...