måndag 13 april 2009

Hemma!

Vi har haft några sköna dagar i Side i Turkiet och njutit av god mat och bara slappat. Vi har till och med slappat så mycket att vi tröttnade på det ett tag och ville ha något att göra. Hela veckan har varit i lugnets tecken och vi har gjort vad David ville göra. Hans favoriter var att bada i inomhuspoolen, hälla med vatten i barnpoolen, gräva i sanden på stranden eller kasta stenar i vattnet. Jag drabbades dessutom av soleksem á la BAUTA och klarade inte ens av att ligga i skuggan. Allt blossade upp fort av värmen. Men men, jag överlevde det med och misstänker cortisontabletterna jag tog mot min allergi som boven i det hela. Så här mycket soleksem har jag aldrig någonsin drabbats av.

Första dagen köpte vi oss ett spapaket. Turkiskt bad och helkroppsmassage och lite efterföljande massager. Maken fick även stenmassage medan jag höll mig till enbart ryggmassage. Turkiskt bad borde alla få uppleva. Att ligga i ett varmt rum, på en varm stenbädd och skrubbas ren och sköljas av med varmt vatten är underbart. När sedan skummet bäddar in hela kroppen som en kokong och allt bara känns gudomligt är det som man svävar. Mjuka händer masserar varsamt och vant och man blir så avslappnad så man nästan får ledas ut ur värmerummet. När man sen får vila en stund på en bädd innan helkroppsmassage sprider sig leendet inombords. Det är underbart lyxigt!


Stranden


Egentligen hade vi aldrig behövt röra oss utanför hotellets gränser. Allt fanns där. Jag ville köpa vykort och vi hade inga pengar. De få euro vi hade gav maken till städerskan och där stod vi sen, barskrapade. Turkietresors guide på transferbussen förklarade när vi anlände att vi kunde växla och ta ut pengar på hotellet men se, det gick inte. Vi hade inte ens pengar till en taxi eller buss för att ta oss in till Side. Jaja, en promenad fixade det och taxichaufförerna gjorde stora ögon när vi sa att vi skulle gå till Side.

"Det är 6 kilometer!" påpekade de flera gånger. "Ni kan inte gå!"

Vi gick i alla fall och enligt den karta vi hade var det 4 kilometer in till Side. 4 eller 6 kilometer, så lång tid tog det faktiskt inte att gå och det var riktigt skönt att få röra på sig när vi annars bara slappat eller moffat i oss mat. På vägen skådade vi en sköldpadda och små ödlor sprang runtom oss ibland.

Inne i Side började dock tjatet från alla turkiska säljare.
"Look here madam, lovely bag, lovely t-shirts." Only look, don´t buy." Ah! Vad trött man blir på detta tjat och råkade man titta 10 sekunder på något så visade de fram allt de hade i affären. Allt detta gjorde att shoppinglusten uteblev och vi strosade istället mellan butikerna i ett ständigt upprepande mantra "Look here .... Come in and see .... Madam ....."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...