tisdag 16 februari 2010

Det helvita ...

Jag njuter fortfarande och kommer göra det länge. Väldigt länge. Jag är så nöjd med det nya golvet och maken är faktiskt detsamma, trots att det är vitt ;-) Nu när jag sitter här och bligar ut mot vardagsrummet skulle jag vilja att golvet fortsätter även där. Det är det bruna parkettgolvet som skymtar i en förebild här nedan som ligger även i vardagsrummet och nu med en gång ser det riktigt tråkigt och fult ut. Men ... käre maken drog tunga sucken och slog sig för pannan så det lär dröja innan det äntrar ett vitt golv i vardagsrummet, om det nu någonsin gör det vill säga?


De stora männen som slet och arbetade en hel helg

Före
På väg att rivas bort

Före
Matrummet börjar täckas

Efter
Kök
Efter
Matrum

Nyansskillnad
Hall-kök
När maken återfår lust och ork att lägga golv igen kommer det förra, vitlaserade golvet i hallen åka ut också och ersättas med klinker som maken lagt i första hallen. Nu vill han göra klart annat och golvet får ligga så länge.

Här vid kakelugnen kommer vi lägga i en glasskiva med härdat glas för att få allt i samma höjd. Självklart hann vi inte förbi glasmästaren med vår mall idag så vi får lämna den till nästa vecka och sen vänta ytterligare en vecka på leverans. Men den som väntar på något gott ... Nu måste vi bara hitta en lösning att fästa fast själva glasskivan så det blir snyggt. Glasmästaren hade ingen list som vi var ute efter. Visst går det att foga fast glasskivan men då sitter den där den sitter. Vi klurar vidare.

1 kommentar:

  1. Gud vad läckert!
    Diggade dina fönster som du har på bordet! =) **vill ha**

    SvaraRadera

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...