onsdag 18 mars 2009

Tomtar

Barn slutar aldrig att förundra och de är verkligen små glädjespridare med de ord de kan få till och slänger ur sig. Igår myntade sonen ordet "benarmbåge" (knäna) och det fnissar vi åt än. Idag kom nästa formulering. Jag går ut före David och går till garaget för att hämta vagnen så vi kan gå till dagis. David kommer springade efter och ropar:
"Mamma, mamma, det är tomtar här!"
Tomtar?
Jag anade lite vad han menade men bad honom att visa mig vart dessa tomtar är. Han springer tillbaka, glad och upphetsad och stannar där vi tidigare hade en rabatt på framsidan.


F.d. rabatten på framsidan

"Titta!" utbrister han glatt och pekar.



Tomtarna


Tomtarna var som jag trodde nämligen de små skott som börjat leta sig upp från marken. De ser ju faktiskt ut som små tomteluvor. Vad de är för något ska bli spännande att se eftersom rabatten jämnades med marken när vi dränerade huset i slutet av sommaren. Å andra sidan är det alltid lika spännande att se vad som kommit upp i denna rabatt. Vi har bott här i 5 år och varje år har något nytt plirat upp och växt. Nu får vi vänta och se vad det blir av tomtarna.




Kram!


2 kommentarer:

  1. Hahaha så gullig han är!
    Och han har ju rätt, klart det är tomtar!
    Tycker de liknar våra liljor, som fick namnet "kattpiss-liljor" pga sin stank. Men det finns säkert mängder av skott som ser ut så här. ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara får bilder du har tagit. Jag måste ju hålla med dig om blåsor. När man väl ska ut och vara hurtig. Då får man blåsor. Är det inte typiskt?

    Kram!

    SvaraRadera

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...