måndag 22 december 2008

En bra dag

Man hinner mycket när man är effektiv. Vi började med att storhandla och slåss med alla tusen andra människor på Maxi. Var aningens svettig när vi kom ut. Hem och lasta ut allt vi köpt. Intag av lite lunch. Mitt tidigare inlägg om en arg liten herre är ett minne blott. Vi har inte varit osams ett dugg idag, inte ens varit i närheten till att börja osa katt. Däremot har han pratat, pratat, pratat och pratat konstant! Finns det ingen mute-knapp?? Å andra sidan har han för roliga funderingar. Fick höra lite om maskar, ormar och fåglar vid lunchen. Lite senare när vi åkte till macken mötte vi polisen och de fångar tjuvar. Eller mamma som kör för fort. Då hamnar man i fängelse. Jojo ...

Efter lunch åkte vi då till macken för att tvätta bilen. Bilen var inte svart. Mer grå med sandstänk på bakre dörren av någon konstig anledning. När vi kommer dit är det fullt. Vi åker en sväng och tillbaka till macken. Då finns det plats. In med åbäket, på med avfettning och fälgrengöring. Blås av med högtrycken, det rinner brunt vatten överallt. Sicken skithög! David leker inne i bilen och jag gnor utanpå. Rätt bra med tanke på att det var fullt. De övriga herrarna som var där och gnodde på sina bilar hade nog inte varit så muntra om David sprungit runt. Konstaterar att det finns en svart bil under allt grått. Vi betalar och åker hem. Gör även som alla andra och svänger in på Jet på hemvägen. För 9.84:- litern måste vi fylla tanken.

Hemma startas tvättmaskinen för att tvätta handdukarna från biltvätten. Sen geggas en köttbullesmet ihop. Smeten delas i en mindre hög och en större. Den större kryddas med kryddpeppar och den mindre får vara neutral. När man steker köttbullar måste man provsmaka så de blir bra. En blir två, två blir tre och tre blir till slut ... många. David och jag mumsar för glatta livet. När maken kommer hem vill även han mumsa. Himla gott med nystekta köttbullar direkt från pannan. Insåg att jag måste göra mer köttbullar men inte idag. Måste nog till Maxi ytterligare en gång till innan julafton och slåss med alla andra. Eller "vässar armbågarna" som lillebrorsan säger.

Skulle göra en stjärna i ståltråd men det blev inte som jag tänkt. Det blev en konstig stjärna. Behöver nog en mall. Istället blev det någon form av blomma och nertryckt i jorden hos svärmorstungan passade den rätt bra.

Fattar inte, David är rätt kinkig med maten men ölkorv proppar han i sig som godis. På tal om annat :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...