måndag 22 december 2008

Husets lille herre

Maken har åkt och jobbat. Några telefonmöten som blev inbokade i sista minuten på fredagseftermiddagen. Vaknade idag till färdig frukost, en glad liten skit med klubba i högsta hugg och en sprakande brasa i matrummet. Kan det bli bättre?

Annars har husets lille herre verkligen prövat våra tålamod till det yttersta. Han testar gränser så långt det bara går, blir tvärarg och skriker när han inte får som han vill och någonstans tappade han sina öron för han lyssnar inte för 5 öre på vad vi säger till honom. Att försöka med ett lugnt och sansat samtal för att resonera är bara att lägga ner när han är vansinnigt uppskruvad. Det är trevligare att prata med en vägg vilket dessutom ger mer svar. Nåja, det hör väl till utvecklingen som allt annat?

I fredags slängde han en näve sand i ren ilska på bilen. Där gick min gräns. Han var helt hysterisk för att vi inte åkte och handlade. Han vet så väl att han inte ska röra bilar och detta tilltag både förvånade och gjorde mig arg. Jag gick in med hela packningen från skolan och dagis. Efter ca 5 min gick jag ut för att hämta honom (han satt kvar på garageuppfarten och skrek i ilska). Jag är ju själv sån att jag vill vara ynklig och bli omhändertagen när jag är ledsen. David mötte mig runt bilen, mungiporna helt ner mot knäna. Han kom raka vägen i min famn. Bar in honom och vi satt en stund på pallen i hallen. Klädde av honom så smått. Han var lugn, jag pratade lugnt med honom och allt var bra. Vi kramades och gosade. Allt var bra igen. Lille vännen, det är inte lätt att vara liten ...

Helgen har varit kantad av raseriutbrott och dispyter åt än det ena hållet och av olika slag. Att mötas av ett stort leende idag och en lugn liten kille var helt underbart. Pessimisten i mig undrar hur länge lyckan varar? Vad ska vara den utlösande faktorn för ett utbrott? Optimisten i mig hoppas att den varar ett tag, i alla fall genom Maxi när vi ska handla. Det brukar vara lugnare när maken och jag inte är hemma tillsammans av någon konstig anledning.

Ha en skön dag!
Kram!

2 kommentarer:

  1. Lyxigt att vakna till färdig frukost!! Hoppas ni håller sams idag nu då:-)

    SvaraRadera
  2. Önskar att jag kunde säga att det blir bättre med åldern, tonårsförälder som jag är men.... nja, jag tror jag avstår :-)

    En riktigt god jul önskar jag dig!

    Julkram

    Flisan

    SvaraRadera

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...