lördag 31 januari 2009

Hjärta till hjärta

Jag for in till Linköping och Hjärta till hjärta idag. Av någon konstig anledning när jag är grinig och tjurig så blir jag på bättre humör när jag får traska runt på loppisar och glo i godan ro. Hjärta till hjärta har inte öppet ofta, 2 kvällar i veckan och lördagar mellan 10-13. Det innebär att man är långt ifrån själv att glo runt på lördagarna. Först hittade jag Kockumspottan. Ner i korgen direkt. Här tillämpades inte 10 kronors-regeln ... Till pottan hittade jag ett Kockumsfat och den åkte ner i korgen också men efter en stund la jag tillbaka fatet. Vad ska jag med den till egentligen? Vid lamporna hittar jag en fin lampa, blåblommig mönstrad skärm och fin fot. Fotar och MMS:ar maken men får inget svar. En närmare titt och den ställdes tillbaka. Dels var det små fläckar på skärmen och dels såg snöret man tänder och släcker men lite på vippen att gå av inom det närmaste. Jag stöter på en liten pall för 25 kronor.


Kockumspotta, vinkylare och pall från Hjärta till hjärta


Jag stöter på en liten pall för 25 riksdaler. Den skulle vara perfekt att ha handdukarna på vid duschen. Låter den stå kvar en stund till för den orkar jag inte kånka runt på. Drar tjugonde varvet runt i butiken. Stöter ihop med folk och hör barn ropa på mamma/pappa och trilska och gnälla. Skönt att gå här själv, det skulle vara omöjligt att ha med David och tro att han håller sig bredvid mig. Den lille rackarn kan hitta på precis vad som helst ... Åter vid prylarna ramlar min blick ner på nedersta hyllan. Vad står väl där om inte en vinkylare? Lite charmigt sliten och 50 kronor. Ner i korgen med den. Känner vid det här laget att jag knatat fram och tillbaka tillräckligt. Ska bara gå varvet och hämta pallen och den stod ju ... inte kvar. Shit. Kan den hamnat på något annat ställe tro? Kollar runt men inte hittar jag pallen. Istället stöter jag på 2 andra pallar för 25 kronor. Provsitter och kollar stabiliteten. Jodå, den höll och den tar jag. Framme vid kassan ser jag en tjej med den lilla pall som jag tänkt från början. Den pall jag har var faktiskt lite större fick jag se så blir nog bra. Ser dessutom en lapp vid kassan att de ger studenter 20% rabatt. Kan det bli bättre?
I kön står en man bakom mig som babblar på i sin mobiltelefon. Har ni ibland tänkt på att vissa pratar så väldans högt när de pratar i mobiltelefon? Undrar varför egentligen? Denna man bakom mig gjorde precis det så jag vet vad han gjorde igår.
Stannade till på Åhléns på väg hem. Kollade runt efter en glasklocka som jag sett i en tidning att Åhléns skulle ha. Yrar bland hyllorna och frågar till slut efter hjälp och förklarar hur den ser ut. Tjejen i kassan tittar på mig och lägger ögonbrynen i veck. Näe, några såna trodde hon inte att de hade. Jaha, tack och hej. Kan ge mig 17 på att hon trodde jag menade en klocka i glas, ni vet en sån man kan pingla med, fast inte i glas då då. I alla fall, pottan står bland de övriga Kockumssakerna i sovrummet, vinkylaren leker David just nu med och pallen passade perfekt till handdukarna bredvid duschen. Nu slipper vi böja oss ända ner till golvet för att ta en handduk ur korgen de låg i tidigare.
Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trevligt att du tittat in och tack för att du lämnar en kommentar!
Kram/Heléne

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...